Jag, som hjärnkollambassadör, hänger på Bokmässan 27 september

I Hjärnkoll Riks nya antologi ”Vändpunkter” samlas vittnesmål från människor som lever med psykisk ohälsa. Det är starka berättelser om ohälsa och utanförskap, men också om hopp och framtidstro. Vad betyder det att få berätta sin historia? Hur kan personliga berättelser göra skillnad på samhällsnivå? Bokens redaktör Ingrid Sjökvist samtalar med Jessica Stigsdotter Axberg och Jan-Inge Nilsson, två av skribenterna.
 
DATUM: Torsdag 27 september
TID: 13:30-13:50
SCEN: Psykologiscenen, C-hallen Monternr C04:32

Köp boken för 99 kr hos Hjärnkoll här»
————————————————————————————-
Utdrag ur boken:
”Struktur och uppfinningsrikedom

Victor var bara 18 månader gammal när vi skulle ha vårt första utvecklingssamtal. Vi föräldrar var spända och förväntansfulla. När vi hade kommit in i rummet, fått varsin kopp kaffe och satt oss ned drog en kall kåre genom ryggen på mig. Jag tyckte att Malin, Victors förskolepedagog, såg sammanbiten ut och funderade direkt på om jag kanske hade gjort något fel. Hon startade samtalet:

– Victor är verkligen en härlig kille.

Vi nickade nervöst. Hon fortsatte:

– Men … han har lite problem med de andra barnen i gruppen.

Vi blev tysta, allt blev stilla.

Hon fortsatte med att berätta att Victor var så ivrig att de andra barnen blev rädda för honom, att de inte ville leka med honom. Hon berättade att så fort han kom till sandlådan gick alla barnen därifrån och han blev lämnad ensam.

Det gick att skära i den tystnad som uppstod. Och jag började tyst att gråta. Malin fortsatte:

– Det finns en kille här som heter Hugo och han är ett år äldre än Victor. De funkar bra ihop, för Hugo kan säga till Victor om det är något som blir tokigt. Vi låter dem leka ihop så mycket det går.”

Köp boken 99 kr på Hjärnkoll här»

Pin It on Pinterest

Share This